tips en vragen voor een fotoshoot

FAQ

antwoorden op veel gestelde vragen

Hoe ontvang ik de foto's?

Zodra de foto's klaar zijn ontvang je een link in je email van je persoonlijke online galerij Hiermee kan je al je favorieten aangeven (max 20 of 5 voor het basis pakket). En na betaling krijg je vanuit hier de download link voor de foto's in hoge resolutie.
Hier kan je ook je extra digitale foto's bestellen en afdrukken. Betaling gaat via iDeal.

Wanneer moet ik betalen voor de fotoshoot?

Wanneer we een afspraak hebben gemaakt, dan hou ik dat tijdstip vrij. Maar ik ga ook uit van goed vertrouwen. Daarom vraag ik bij de gezinsfotoshoot, loveshoots en andere shoots van 1 a 2 uur, 100% van het factuurbedrag te voldoen vlak na de fotosessie. De selectie en bewerking zal na ontvangst gaan starten.
Als ik voor een groter dagdeel wordt gevraagd of voor grotere bedrijfsopdrachten (Day in a life fotoshoot of second shooter op een bruiloft) dan zal ik een aanbetaling vragen. Dit zal dmv een offerte van te voren worden overlegd. 

Wat voor kleding trek ik aan voor een fotoshoot?

Wat ik vooral belangrijk vind tijdens een fotoshoot is dat jullie te op je gemak voelen. Trek lekker zittende kleding aan. Alle kleuren kunnen. Maar stem de kleuren wel met elkaar af dat er niet iemand heel erg uitspringt en de ander niet. Hele drukke prints raadt ik af. 
Kledingtips voor een zwangerschapsshoot? Een mooie luchtige jurk kan hele mooie bewegende beelden geven en dan met je arm en handen accentueer je je prachtige buik.
Sinds kort heb ik diverse jurken in bruikleen ( Client Closet) Vraag gerust voro meer informatie)

Hoe ver van tevoren moet ik een fotoshoot boeken?

De weekenden zijn de meest gevraagde dagen. Het is handig om dit wel goed van tevoren te boeken om een teleurstelling te voorkomen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een stel/gezin afzegt wegens ziekte en daarom hanteer ik ook een reservelijst. Is de beschikbare datum heel ver in de toekomst en zou je toch eerder willen? Dan kan je de beschikbare datum vastleggen én je ook nog op de reservelijst laten zetten. Dan bel ik je, zodra er iemand afzegt.
Woensdagochtend en vrijdag heb ik vaak nog op korte termijn ruimte beschikbaar

Hoe snel ontvang ik de foto's?

Nu heb je een hele leuke gezellige shoot gehad, maar dan stel je jezelf de vraag: Hoe zijn de foto's? Sta ik er leuk op? Staat iedereen erop?
Ik begrijp heel goed dat jullie nieuwsgierig zijn. Dat ben ik ook stiekem elke keer. Ik zal meestal dezelfde dag de foto's bekijken en ik kan je dan een korte preview geven. Aangezien niemand kan wachten is mijn streven om binnen 3 werkdagen af te leven (vanaf moment betaling)
Is er spoed ivm een geboortekaartje, trouwkaart, gezinsfoto als cadeau? Geef mij dit op tijd aan en dan zal ik hier rekening mee houden.  

Hoe kan ik mij voorbereiden op een fotoreportage?

Je weet dat je volgende week een fotosessie hebt? Ga dan wat eerder naar bed. Hoe uitgeruster je bent, hoe meer je straalt op de foto. Drink de dagen ervoor lekker veel water. Daar straalt je huid ook goed van. En zorg dat je die dag niet gestrest bent. Ontspan en geniet. We maken er een leuk moment van. 

Waar worden de fotoshoots gemaakt?

Zelf woon ik in Zoetermeer. Voor buitenshoots heb ik diverse buitenlocaties waar ik graag kom. Het hangt heel erg van de tijd van het jaar af, welke dan mijn voorkeur heeft. Maar natuurlijk kom ik ook graag bij jou thuis om een ontspannen shoot in jullie eigen omgeving te maken.
Mijn prijzen zijn excl reiskosten. Dit spreken we duidelijk van te voren af. Ik werk voornamelijk in de regio Zuid Holland

Wat als het regent?

Helaas kunnen we het weer niet van te voren voorspellen. Ik probeer altijd voor jullie hierin zo flexibel mogelijk te zijn. Is de verwachting dat het na een uur droog is, dan kunnen we daar gerust op wachten. Is dit niet het geval, dan is er natuurlijk de optie om het bij jullie thuis te doen. Is de groep te groot of het huis te klein, dan kunnen we een overdekte optie overwegen.
En als dat allemaal ook niet haalbaar is, dan gaan we dit verplaatsen. Maar dit zal wel mijn laatste keuze zijn.

Ik heb een zwart-wit foto ontvangen...

...maar deze zou ik graag in kleur ontvangen?

De bewerking van de foto's bepaal ik altijd zelf. Als een foto bewust zwart-wit is gemaakt, dan heb ik dat met een reden gedaan. Zeker met foto's voor een Day in a Life reportage komt een zwart-wit foto beter uit ivm de rust in de foto. Geen afleiding. Er is dan geen kleur foto beschikbaar.

Kan ik ook een fotoalbum bestellen?

Ja dat kan zeker! Als er van te voren wordt aangegeven dat jullie ook een album willen dan kan ik dit toevoegen aan de offerte. Ik werk samen met een professionele album leverancier die een zeer hoge kwaliteit aanlevert. Ook afdrukken worden daar door mij afgenomen.

Hoe boek ik een fotoreportage?

Wat leuk dat je een fotoshoot bij mij wilt boeken. Stuur mij een email naar [email protected]
Telefonisch kan ook, maar tijdens een shoot staat mijn telefoon altijd stil en ik heb tevens ook een gezin met 3 kleine kinderen. Krijg je mij niet te pakken. Stuur mij gewoon een mailtje en vermeld alvast om wat voor shoot het gaat en voor hoeveel mensen. Heb je leuke ideeën? Stuur dat gewoon mee. Geef ook je voorkeuren van een datum en een tijdstip mee, dan kan ik de fotosessie snel voor jou/jullie inplannen.

Wat kost een fotosessie?

Je wilt natuurlijk de leukste fotograaf zoeken, maar wat ook een belangrijk punt is....Wat kost een fotoshoot eigenlijk? Mijn prijzen zijn inclusief digitale foto's met hoge resolutie en daardoor heb je geen verassingen achteraf. Kijk op "prijzen" voor de standaard pakketten die ik aanbied.

- Staat jouw vraag hier niet bij? Stuur mij gerust een mail -<meta name="p:domain_verify" content="1a6887014bcdac04b4d66749fcd10d6c"/>